Tijdens mijn trainingen aan professionals merk ik het regelmatig, veel pas afgestudeerde studenten hebben nog geen ervaring met online en blended hulpverlening. Dit verbaasd mij, omdat juist deze jonge professionals in hun dagelijks leven erg actief zijn op het internet. In de opleiding hebben ze echter vooral geleerd hoe ze gesprekken in de spreekkamer moeten voeren. Het blijkt voor hen lastig om vervolgens het internet in te zetten in de begeleiding van cliënten.

Lees mijn blog: Traditioneel opgeleide studenten in een veranderend werkveld

(Gast)docent online hulp

Het afgelopen jaar (2016) ben ik bij twee scholen actief geweest als gastdocent in online en blended hulpverlening. Ik heb gemerkt dat het belangrijk is dat dit onderwerp aandacht krijgt. Zowel bij studenten als bij veel docenten ontbreekt het aan kennis over de inzet van digitale middelen in hulp- en dienstverlening.

Daarnaast merk ik dat ik het zelf erg zinvol, interessant en leuk vind om als (gast)docent betrokken te zijn bij de ontwikkeling van vakken in online en blended hulpverlening. En niet onbelangrijk, ook het lesgeven bevalt me erg goed!

Aanbod

Op zoek naar een gastdocent voor vakken rondom thema’s als ehealth, blended hulpverlening en online hulpverlening? Of wil je dat er iemand meedenkt met de ontwikkeling van een scholingsaanbod op deze thema’s? Neem dan contact op!