• De training die je onlangs verzorgd hebt bij Rubicon jeugdzorg is goed bevallen. Medewerkers vonden het fijn om daadwerkelijk aan de slag te gaan en te ervaren in welke opzichten online hulpverlenen verschilt van face-to-facehulpverlening. Je uitleg was helder en de handouts die je ons hebt gegeven zijn heel bruikbaar. We gaan hier zeker verder mee aan de slag! Marieke Puts, Projectleider Rubicon Jeugdzorg.

Training online en blended

Ik heb een aantal trainingen uitgewerkt die direct inzetbaar zijn. Dit zijn in principe incompanytrainingen, maar mocht je wat anders willen neem dan gerust contact op. Op dit moment kun je kiezen uit drie trainingen. Klik hier voor de training chathulpverlening en lees hieronder over de andere twee trainingen.


Training basisvaardigheden online hulp

In vier dagdelen (3 uur per dagdeel) leer ik je alle vaardigheden die nodig zijn om online aan de slag te kunnen. Je raakt bekend met de techniek, de methodiek, gaat aan de slag met chat en mail en leert hoe je non-verbale kenmerken bij chat en mail expliciet kunt maken. Natuurlijk leer je ook veel over het hoe en waarom van online hulp. Deze training werkt het best als jouw organisatie al beschikt over een online hulpportaal. Je kunt dan namelijk direct na mijn training aan de slag met het geleerde.

Is dit niet zo dan kan ik ervoor zorgen dat er techniek beschikbaar is. Als jullie nog geen keus hebben gemaakt voor een online aanbod dan kun je waarschijnlijk het best daar starten. Natuurlijk kan ik daar in adviseren. Zie: advies


Training online en blended

In zes dagdelen (3 uur per dagdeel) leer ik je naast de basisvaardigheden (zie inhoud: Training basisvaardigheden online hulp ) ook hoe je online hulp kunt integreren in je huidige hulpverleningsproces. Samen onderzoeken we wat jullie ideale mix is (blended hulpverlening).

Tijdens de derde trainingsdag gaan jullie zelf aan de slag met de ontwikkeling van een blended aanbod! Op papier in subgroepen ontwerpen jullie een innovatief aanbod, waarbij digitale middelen een rol spelen. De opbrengst van deze dag kan mee in jullie doorontwikkeling van online hulpverlening.

Aan het eind van de training ken je de basisvaardigheden, weet je wat “blended care” betekent, hoe je binnen je organisatie online hulp kunt integreren in het hulpverleningsproces en kun je online aan de slag!

Contact

Interesse, wil je aan de slag of heb je een vraag? Neem contact met me op.

Dit mag natuurlijk ook via een Tweet.